Spørgsmål og svar

På denne side forsøger vi at svare på alle de relevante spørgsmål du måske har inden du bestiller din rejse. Hvis du ikke kan finde svar så brug vores Kontakt side eller ring til os og så hjælper vi gerne personligt.

Rejse til og fra Irland

Rejse til og fra Irland er relativt let og tager gerne omkring 2 timer med et direkte fly. Irlands valuta er Euro, mens landet ikke er en del af Schengen samarbejdet. Der skal derfor vises pas ved udrejse fra Danmark samt indrejse til Irland. Prisniveauet er meget lig Danmark dog med forskelligheder – fx er spisesteder og hoteller gerne billigere for et højere niveau af kvalitet og service end i Danmark.

Hvilken lufthavn skal jeg flyve til?

Vi sørger for afhentning i Dublin Airport, som har direkte forbindelse fra Danmark (København). Lufthavnen er blot 1 times kørsel fra vores base for weekenderne i Wicklow Mountains. For hver rejse anbefaler vi specifikke flytider, som passer med programmet, og vi planlægger afhentning derefter.

Hvordan kommer jeg lettest til Dublin Airport?

Københavns lufthavn har som den eneste danske lufthavn direkte afgange. Der er mulighed for at vælge mellem fly fra SAS, Ryanair og Norwegian til meget rimelige priser. Dog har kun SAS og Ryanair daglige afgange. Andre direkte fly flyver fra Hamburg mens man kan flyve indirekte over London Stansted fra Billund. Google Flights og andre fly-rejse ‘aggregatorer’ kan give dig et godt overblik over priser og de mange ud og indrejse muligheder. Det er især relevant hvis du vil ankomme eller rejse hjem tidligere eller senere, såfremt du ønsker at forlænge dit ophold i Irland.

Kan jeg forlænge mit ophold?

Det står dig helt frit for at ankomme tidligere eller blive længere i Irland, hvis du gerne vil have en oplevelse ud over trailløbsferien. Du skal bare sørge for at være i lufthavnen når vi ankommer og samler resten af gruppen op. Alternativt kan du forhøre dig om den offentlige transport til vores base, hvor vi kan vejlede om de bedste muligheder.

Løberelaterede spørgsmål

Hvad udstyr har jeg brug for?

Vi angiver i programmet for hver rejse, hvad vi anbefaler du tager med for at sikre dig en behagelig tur med den nødvendige sikkerhed. Vigtigst af alt er et par trailløbssko med greb under sålen eller endnu bedre – to par så du kan skifte lidt!

Helt basalt har du brug for 1 sæt løbetøj per aktivitet med passende overtøj til årstiden og med forbehold for at temperaturen falder med cirka en grad per 100 højdemeter så det vil være ‘koldere på toppen’ end man normalt forventer på falde trail. Trailløbssko og en lille rygsæk, “bum-bag” eller lignende udstyr til at have det minimale sikkerhedsudstyr og eventuelt vand og snacks skal også medbringes.

Og så skal du selvfølgelig have de ting med du normalt tager med dig på en 6 dages rejse.

Hvad er forskellen på bjergløb og trailløb?

Forskellen er meget flydende, men helt grundlæggende har bjergløb klart flere højdemeter per kilometer end et normalt trailløb og en meget større variation af terræn. I mange engelske og irske bjergløb forlader man fuldstændig al form for sti og løber i vildt og ofte meget udfordrende og halsbrækkende terræn. Det er man meget stolt af herovre.

Den kontinentale bjergløbstradition fokuserer meget på lange opløbsstrækninger. Den irske og britiske tradition er i stedet for op- og nedløb og ofte over flere mindre bjerge eller bakker i samme løbetur. De fleste ‘bjergløbere’ elsker nedløbets kunst og anser det som den naturlige belønning for det hårde arbejde opad. Vi håber at introducere dig til nogle af hemmelighederne bag denne disciplin.

I løbet af turen vil du få mulighed for at prøve begge variationer.

Hvor god form påkræves?

Vores første ture er ikke anbefalet for nye løbere og begyndere, da turene generelt varer 1,5 til 2,5 time selvom tempoet vil være moderat især for at tage højde for at terrænet og stigningerne vil være noget nyt for de fleste danske løbere. Du skal derfor ideelt set have løbet mindst 4-5 gange om ugen og gerne kunne løbe over 2 timer uden de store problemer.  Når det er sagt tilpasser vores erfarne løbeguides tempoet til hver individuel gruppe og da vi har to løbeguides per gruppe, kan tempoet varieres lidt hvis der er meget stor forskel. Da vi løber hver dag holdes tempoet nede – på den måde er ugen perfekt til grundtræning og opbyggelse af styrke og udholdenhed. Og så kan du løbe hurtigt den sidste dag når der skal konkurreres – hvis du vil!

Kan løbere med mindre erfaring eller ikke-løbende partnere komme med?

Hvis du er begynder eller gerne vil have en ikke løbende partner med på turen kan vi anbefale korte lokale ruter eller vandreture som du eller din partner kan udforske mens hovedgruppen tager på den hårdere tur.

Da ikke-løbende partnere ikke deltager i alle aktiviteter kan vi tilbyde en 500 kroners rabat på vores grundpris.

Overnatning og ophold

Hvor skal vi overnatte?

Vores nuværende rejser baserer sig i landsbyen Laragh i dalen Glendalough cirka 35 km syd for Dublin by i Wicklow Mountains National Park. Området er en af Irlands mest kendte turistattraktioner på grund af de smukke søer (Loughs), de mange historiske ruiner og de dramatiske bjergsider der omringer selve dalen.

Er overnatning inkluderet i prisen?

De overnatninger der er nødvendige for turen er alle inkluderet i grundprisen for alle vores ture som Hostel eller Bed and Breakfast, hvilket selvfølgelig betyder at morgenmad er inkluderet i prisen og du kan vælge mellem Irish Breakfast eller kontinental morgenmad hver morgen.

Kan jeg bestille billigere overnatning selv og få et afslag i prisen?

Det gør vores arbejdsbetingelser vanskelige at have løberne spredt over mange forskellige indlogeringssteder, så som udgangspunkt er det ikke en mulighed, da det også går ud over det sociale element. Hvis dit budget kun tillader en billigere rejse kan du dog kontakte os og vi kan diskutere mulighederne. Hvis vi har en større gruppe kan vi måske gøre en undtagelse – men forhør dig hos os først.

 

Bestilling og betaling

Hvordan foregår betaling?

Du bestiller rejsen ved at betale at depositum på 30% af den fulde pris og du kan betale enten med MobilePay eller bankoverførsel.

Balancen skal derefter betales senest 14 dage inden ankomsten i Irland. For flere detaljer læs også vores rejsebetingelser.

 Jeg er nødt til at afbestille min rejse, kan jeg få mine penge tilbage?

Tilmeldingen er bindende og depositum og evt. restbetaling kan desværre ikke refunderes, med mindre Trailløbsferie aflyser turen eller på forhånd varsler væsentlige ændringer i programmet, i hvilke tilfælde du vil kunne få en fuld tilbagebetaling. Vi anbefaler desuden, at du tegner en afbestillingsforsikring inden du booker din tur.